Cigarrtillverkning och andra tobaksvaror

cigarrstapel

Med 450 års verksamhet och för närvarande återhämta sig efter produktions hösten 2010. En av de värsta nivåerna i historien, tobakssektorn Bahia. Den första staten i Brasilien för att odla tobak, försök att störta den så kallade ”4 Cs Bahia”. En strategi som presenterades av producenterna av Recôncavo tidigare denna månad i staden Cachoeira. Projektet presenterades för en utvald grupp cigarrsmakare i landets ägare av sydost tobaksvaror, konsulter och sommeliers av internationell renown.

De grundläggande om tobak

som används för tillverkning av röret är i huvudsak blandningar 7: Virginia, Burley, Kentucky, Perique, Oriental, Latakia och Cavendish. Inom dessa sju stora grupper kan det finnas flera underfamiljer. Man bör också komma ihåg att tobak, liksom alla växter som odlas av människan. Är föremål för korsningar och genom åren har de olika tobaksvarorna ändrats. Det är därför inte alltid lätt att bli orienterad.

En av dem stannade hos oss och tog oss till det som såg ut som den största gården. Faktum är att dessa trä- och bladstrukturer har ett mycket specifikt namn. De kallas casas de tabacco, mycket intuitivt!
De är i själva verket varuhusen, tomma inuti, där tobaksbladen hålls för att torka dem. Efter skörden är bladen bundna i bunkar och sedan ordnat snyggt på poler som ska torkas.

Öppnandet av nya marknader

Som Kina, och skapandet 2014 av tobak turism väg i Reconcavo, som lockade mer än 9000 globala cigarrkännare. Har bidragit till att öka sektorn. Tobaksindustrin är under ombyggnad. Men vi har fortfarande många problem att möta, särskilt med regeringar, som förbjöd reklam och ställer höga skattesatser. Vilket gör oss mindre konkurrenskraftiga i förhållande till andra producerande länder som Kuba, sade han verkställande direktören.

I Dominikanska republiken före revolutionen 1959 producerades mörk tobak mycket mjuk och utan arom. Så det undersöks vid tobaksodling eftersom den har utmärkt mark för produktion av god tobak. Det är då 1978 när tobaksproduktionen i Dominikanska republiken konsolideras. Med frökapslar av två kubanska sorter, den kubanska piloten med mer styrka som kommer från frönen för återvändande Abajo. Då hybrid San Vicente-fröet med mindre styrka och en inhemsk frö Dominikanska doften mjukare men med egen karaktäristik. Området av odling par excellence är Rio Yaque Valley.

I denna tobaksplantas hus i Pinar del Rio utfördes operationen av en kvinna. Som passerade bladen en efter en i en tråd som då skulle hänga på polen. Torkningen varar från 45 till 60 dagar och bladen från djupgrön blir långsamt bruna. Bladen buntas fuktas sedan för att förhindra att de bryts när de är torra.

Registrering

Är som en certifikatförsegling som skyddar originaliteten hos en produkt av en viss ort. Som har mark, klimat, kulturella och historiska egenskaper, vilket gör den unik och hör bara till den regionen. Resultatet ska komma ut om två år.

Förutom land- och transportverksamheten utförs alla andra verksamheter för hand, särskilt trimning, skörd, vård och sortering. Arbetet för insamling och sortering är övervägande kvinnligt. Kvinnor vet bättre hur man känner igen mogna löv under skörd och dela dem genom kvalitetsnivå i sorteringsoperationer.

Tanken är att förbjuda konsumtionen av den första kvalitetscigar som produceras i Bahia med andra gourmetprodukter, även av bahianiskt ursprung. Inte undra på att namnet på händelsen var ”Festival Origins” Industry Union initiativ. I delstaten Bahia Tobacco (Sinditabaco-BA), i samarbete med kaffe företag, choklad och rom. Tobaksindustrin i Bahia – ansvarig för mer än 85% av Brasils tobaks cigarillproduktion – letar efter de senaste åren. Och det nya livets andetag kan komma med harmonisering av cigarr med gourmetprodukter, som kaffe, cachaça och choklad.

Tobaksindustrin genererar 5000 direkta och indirekta jobb i Bahia. Med den största delen av arbetskraften som består av kvinnor, nästan alla är svarta. Förutom arbetarna i fabrikerna har sektorn produktion av cirka 2300 familjer. Som odlar tobak på sina fastigheter i samarbete med företag.

Tillverkningen av cigarrer

Metoden att göra cigarrer är verkligen nyfiken, speciellt genom att observera. De skickliga gesterna som utförs av den pojkens experthänder i tobaksplantagen i Pinar del Rio. Å andra sidan är cigarettillverkningen en konst som generationerna delas ut. En övning som invånarna på ön vaktar mycket avundsjuk och det gör dem unika i världen. De som gör cigarrerna kallas torcedorer, eller rullar.

Cigarens inre del är skapad med tre olika slags blad: seco, volado och ligero. Dessa är ordnade på ett större blad som fungerar som en bas för insidan, mjukt toppen. Alla löv rullas sedan upp och på det placeras ett annat blad som kallas huvud. Jämnare och mer regelbundet, vilket bestämmer cigarrens slutliga utseende. Enligt Sinditabaco, bland de 10 cigarrerna nominerade som de bästa i världen. Bär alla bahian tobak någonstans – kappa, kappa eller påfyllning.

cigarr

När rullningen är klar

Utförs slutsteget, under vilket det yttre bladet dras för att göra det så smidigt som möjligt. Och slutligen skärs cigarrens ändar.
Med ett instrument kontrolleras kalibern då, det är cigarrens storlek.
Som en sista operationen är den insvept i ett blad av tidningen för att avlägsna fukt.

De gav oss cigarren de gjorde framför våra ögon. Och sedan visade de oss cigarrer av olika märken för att försöka sälja dem lite. Ofta hittar du liknande aktiviteter på baksidan av hus eller på isolerade platser. Eftersom de försöker tjäna pengar genom att sälja cigarrer till utlänningar.

Lämna ett svar